гр. София, бул. “Цариградско шосе” № 125, бл. 1, ет. 3
тел.: 9708 111, факс: 9708 122, e-mail: sofia@eavw.com
    
АКЦЕНТИ
На вниманието на винопроизводителите
Пресконференция за Балканския международен винен конкурс и фестивал
На вниманието на кандидатите за участие по мярка „Инвестиции в предприятия“
Прием на заявления за издаване на разрешения за засаждане на нови лозя
Важна информация за клиентите на изпитвателните лаборатории при ИАЛВ
Мярка "Инвестиции в предприятия"
Национална конференция на българските винопроизводители
Световни новини - Сектор "Вино" - 15 март 2019 г.
Световно новини - Сектор "Вино" - 14 март 2019 г.
Световни новини - Сектор "Вино" - 12 март 2019 г.
Световни новини - Сектор "Вино" - 11 март 2019 г.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ДАМИ!
Световни новини - Сектор "Вино" - 04 март 2019 г.
Световни новини - Сектор "Вино" - 01 март 2019 г.
Световни новини - Сектор "Вино" - 28 февруари 2019 г.
Световни новини - Сектор "Вино" - 27 февруари 2019 г.
Световни новини - Сектор "Вино" - 26 февруари 2019 г.
Световни новини - Сектор "Вино" - 25 февруари 2019 г.
Световни новини - Сектор "Вино" - 22 февруари 2019 г.
Световни новини - Сектор "Вино" - 21 февруари 2019 г.
Инж. Красимир Коев участва в кръгла маса по проект "Сподели България"
“Ще предложим в следващия програмен период по оперативните програми да се финансират големи, интегрирани туристически проекти. Планираме да започнем с девет проекта, по един във всеки туристически район за планиране”. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на четвъртата кръгла маса по проекта „Сподели България“ в Кърджали. Тя поясни, че в момента се водят преговори и се работи по предварителната подготовка и анализ на проектите. „Създадена е и работна група, която да очертае плана, като в следващия етап на подготовка ще бъдат включени местната власт и бизнеса ‘‘, обясни министърът.

„Възможностите за отпускане на средства са от бъдещата програма за регионално развитие или за развитие на селските райони. Сега е точният момент, в който трябва да стартират първоначалните дейности, защото пътят по който се минава преди да се завърши едно предложение е много дълъг и често отнема време. Инициативата „Сподели България“ може да подпомогне и разработването на тези проекти“, заяви министър Ангелкова.

Основен фокус на дебата в Кърджали бяха дестинациите „Сакар“ и „Родопи“. Във форума участваха инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното и Севда Камбурова, заместник-областен управител на област Кърджали. Дестинация „Сакар“ включва общините Харманли, Любимец, Свиленград, Тополовград. В тази част терените са невероятно разнообразни и отлични за отглеждане на прекрасно грозде, славят сe с разкошните си червени вина. Дестинация „Родопи“ обхваща общините Смолян, Хасково, Кърджали и Ивайловград. В нея са включени емблематични туристически атракции не само за региона, но и на национално ниво. Това са Перперикон, монументът Св. Богородица, Вкаменената сватба, Каменните гъби, Дяволският мост и Татул.

„Идеята на дебатите е всички заинтересовани страни- бизнесът и местната власт да дадат своите менения и предложения, с което да се създаде един работещ проект“, посочи министър Ангелкова. И допълни, „Очакваме по този начин да надградим и финализираме нашата идея. Считаме, че тази инициатива ще помогне за обогатяване и допълване на летния и зимния туризъм-основните ни туристически продукти“, заяви министърът.

„Утвърдените от бизнеса и местната власт дестинации ще бъдат представени през октомври. Предвижда се активна маркетингова кампания, с която да я превърнем в разпознаваем символ на проекта и на разнообразния туристически продукт на страната. За нас е важно проектът да бъде завършен в срок, за да може да бъде включен и в Годишната програма за Национална туристическа реклама 2019 г.“, обясни министърът. И допълни, че той ще подпомогне за популяризирането и развитието на регионалния туризъм, което ще повлияе и на напредъка на сектора на национално ниво.


          Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ)
2014 Всички права запазени.
Банкова сметка на ИАЛВ:
УниКредит Булбанк
IBAN: BG74 UNCR9660 3138 5584 11
BIC код : UNCRBGSF
Булстат 130297067